Resultaten Frans Odijk toernooi

Afb00731 oktober en 1 november heeft voor de 23e maal het Frans Odijk toernooi plaats gehad in de mooie judohal in Wijk bij Duurstede. Ook enkele judoka’s van judovereniging Mackaay hebben mee gestreden voor de prijzen. Zaterdag was de beurt aan NICK STOLZENBACH, JIM AMELING en SAM MENSINK. Nick kwam moeizaam op gang maar na drie verlies partijen (hij was nog niet helemaal wakker) wist hij de laatste twee te winnen, niet voldoende voor ere metaal maar wel een positieve afsluiting van de dag. Jim en Sam waren in de middag ingedeeld in een zware poule. De altijd opgewekte Jim heeft helaas geen wedstrijd weten te winnen maar Sam heeft in een volledige competitie 1 van de vier wedstrijden gewonnen terwijl de anderen steeds in de laatste seconden verloren gingen. Hij werd derde, een knappe prestatie voor een eerste echt zware competitie.

Zondag hebben DAAN DOELMAN en YANNICK SCHOOTS de clubkleuren verdedigd. Yannick begon goed met een overwinning maar moest in het verdere verloop steeds in de tegenstander zijn meerdere erkennen. Maar ondanks dat hij was ingedeeld in een poule met hogere banden heeft hij zich kranig geweerd en is hij gemotiveerd om nog harder te trainen. Een mooie 4e plaats, wij gaan nog veel mooie dingen van hem zien!

Daan was zeer goed in vorm, van de vijf partijen heeft hij er maar 1 verloren. Met snel aanvallend judo heeft hij een verdiende tweede plaats behaald en een mooie beker mee naar huis genomen. Mede hierdoor zijn zijn ouders nu genoodzaakt om een groter huis te laten bouwen, hij heeft echt een grotere kamer nodig voor al die prijzen.