Toernooien

Instaptoernooien

De instaptoernooien zijn bedoeld om beginnende judoka’s die nog geen groene band hebben gehaald op speelse wijze kennis te laten maken met wedstrijdjudo. Iedere keer dat een judoka aan het instaptoernooi meedoet krijgt hij/zij 10 bonuspunten en een herinneringsvaantje.

Bij iedere gewonnen wedstrijd worden hier de wedstrijdpunten bij opgeteld. Voor elke 50 punten ontvangt de judoka een oorkonde, bij het behalen van 300 punten ontvangt de judoka een eretrofee. Na het behalen van de 300 punten of het verkrijgen van de oranje band mag de judoka niet meer meedoen aan de instaptoernooien.

Bij de eerste keer dat een judoka deelneemt aan het instaptoernooi hoeft hij/zij nog geen lid te zijn van de JBN. Vanaf de tweede keer wordt gecontroleerd of de judoka lid is en een JBN-paspoort heeft.

Clubtoernooien

Naast de instaptoernooien zijn er ook grote toernooien die georganiseerd worden door verschillende judoverenigingen uit de regio. Aan de toernooien kunnen verschillende leeftijden en verschillende gradaties meedoen.

Districtskampioenschappen

Door de Judobond Midden Nederland worden de districtskampioenschappen (dk) georganiseerd waaraan de judoka’s uit Midden Nederland mee kunnen doen. De toernooien worden per leeftijdsgroep gehouden zo is er is een dk voor 12 jaar, 15 jaar, 17 jaar, 20 jaar en senioren. Judoka’s die eerste of tweede worden op het dk, en soms ook de derde en de vierde, gaan over het algemeen door naar het Nederlands kampioenschap.  Voor meer informatie zie: www.jbn.nl

Teamkampioenschappen

Naast de individuele wedstrijden zijn er ook teamkampioenschappen. Binnen een bepaalde leeftijdsgroep wordt een team samengesteld van vijf  judoka’s in verschillende gewichtsklassen van één of twee judoverenigingen. In het toernooi komen de teams tegen elkaar uit.

Uitnodiging en begeleiding

Voor deelname aan de toernooien word je uitgenodigd door de trainer door middel een inschrijfformulier. Aan de toernooien zijn kosten verbonden die voldaan worden bij het inleveren van het formulier. Op het toernooi is een coach van de vereniging aanwezig.

Judoka’s die deelnemen aan Top Judo Utrecht worden via TJU uitgenodigd voor wedstrijden.

Kijk voor het volledige wedstrijdschema op de wedstrijdagenda