Examen

Twee keer per jaar wordt de judoka de mogelijkheid geboden om een examen te doen voor een hogere slip of band, oftewel een hogere graduatie. De trainer bepaalt of de judoka voldoende vorderingen heeft gemaakt om in aanmerking te komen voor het examen. Het kan dus voorkomen dat een judoka een keer het examen moet overslaan. Om deel te nemen aan een examen moet een judoka minimaal drie maal per jaar meedoen met een judotoernooi. Voor beginnende judoka’s kan dat eventueel minder zijn, dit in overleg met de leraar.

Judoka‚Äôs vanaf 13 jaar mogen zelf beslissen of ze examen doen voor een hogere slip of band. Uiteraard zal de trainer hierbij adviseren. Hierdoor is het dus ook mogelijk dat een judoka niet slaagt voor het examen als blijkt dat hij niet voldoende gevorderd is. Hij behaalt dan geen nieuwe graduatie.  De Exameneisen Judo Ryu Mackaay kunt u hier  downloaden:

Exameneisen JudoRyuMackaay

Voor iedere volgende band kan de judoka de volgende slippen behalen :

Witte band: gele slip, oranje slip, groene slip, blauwe slip, bruine slip.
Gele band:  oranje slip, groene slip, blauwe slip, bruine slip.
Oranje band:  groene slip, blauwe slip, bruine slip.
Groene band : blauwe slip, bruine slip.
Blauwe band : bruine slip.
Bruine band : Er worden geen slippen gedragen op de bruine band.

Zwarte band of 1e dan examen
Het examen voor de zwarte band of 1e dan wordt georganiseerd door de Judo Bond Nederland. Judo Mackaay bereidt kandidaten voor op het examen d.m.v. het kata-uur. Hier wordt gewerkt aan de kata’s en het eigen programma. Voor meer informatie over het danexamen zie de site van de JBN.  De aansluitcode van Judo Ryu Mackaay bij de JBN is D2SN98V

De examendata staan vermeld in de agenda

2banden