Top Judo Utrecht

De aanleiding
De 1,98 m lange en 120 kilo zware Geesink wist in 1961 als eerste niet-Japanner de wereldtitel te behalen in de klasse alle categorieën. In 1965 deed hij dit opnieuw in Rio de Janeiro, dit keer in het zwaargewicht. In 1964 won Anton Geesink tijdens de Olympische spelen in Tokio goud in alle categorieën. In die periode stond Utrecht bekend als het Mekka van de Nederlandse judosport. Helaas heeft Utrecht die positie ondertussen verloren aan Haarlem en Rotterdam. Top Judo Utrecht wil het judo in Utrecht en omgeving weer naar een hoger plan trekken.

Wat is Top Judo Utrecht?
Top Judo Utrecht is een organisatie die talentvolle judoka’s de mogelijkheid biedt zich te ontwikkelen tot een hoger niveau. Dit wordt bereikt door:

  • Twee keer per week een gezamenlijke wedstrijdtraining.
  • Looptrainingen en training-stages in binnen- buitenland
  • Kracht-, conditie- en mentale training en medische begeleiding;
  • Een professionele organisatie zodat optimale ondersteuning geboden wordt aan de deelnemende judoka’s.
  • Begeleiden en coachen van de judoka’s tijdens de wedstrijden.

Judo Ryu Mackaay participeert in Top Judo Utrecht. Judoka’s die lid zijn van onze vereniging kunnen, na overleg met de trainer, deelnemen aan Top judo Utrecht. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

Waarom meetrainen met TJU?
Voor een wedstrijdjudoka is het van belang de aangeleerde technieken in een randori (oefengevecht) te trainen. Binnen de vereniging zijn vaak maar enkele judoka’s van het zelfde gewicht voorhanden. Door vaak met dezelfde judoka’s te trainen wordt de ander voorspelbaar, men kent elkaar te goed. Trainen bij TJU, met andere verenigingen, biedt de mogelijkheid meer randori’s te maken tegen ‘gewichtsgenoten’ die minder voorspelbaar zijn.
Verder leert de ervaring dat tijdens een training met ‘onbekende’ partner iedere judoka net even iets harder traint dan binnen de eigen club. En natuurlijk is het leuk om met een grote groep gemotiveerde judoka’s te ‘knokken’.

Zie ook: www.topjudoutrecht.nl