Instaptoernooien zijn weer begonnen

Afgelopen zaterdag is het eerste instaptoernooi van dit seizoen gehouden. Met heel veel deelnemers, ouders en andere belangstellenden was het gezellig druk. Judo Ryu Mackaay stond met 27 deelnemers op de mat. Voordat de deelnemers mochten beginnen werd een nieuwe regel voor kinderen in de leeftijdscategorie -12 door Angela Gödecke uitgelegd. Je mag niet meer bij een heupworp zoals de Koshi-guruma, de arm om de nek op de schouder vastpakken. Wel mag  je de hand op de judojas in de nek of op het schouderblad vastpakken. Dat was voor veel judoka’s flink wennen!

Er is zaterdag goed gejudood door alle deelnemers, waarbij opviel dat er veel variatie in de worpen aanwezig was. Natuurlijk veel o-soto-gari’s en heupworpen, maar ook schouderworpen en (k)o-uchi-gari’s . En dat voor de jongste judoka’s!

Ook nu waren er weer flink wat kinderen die een oorkonde hebben verdiend. Zie de foto’s. Voor Wesley Walman was het de laatste keer dat hij mee mocht doen. Hij heeft inmiddels meer dan 250 punten behaald.

De foto’s van zaterdag 8 oktober

 

dsc_0171dsc_0172dsc_0174dsc_0175dsc_0173dsc_0177dsc_0178