Clubkampioenschappen

De clubkampioenschappen van zondag 12 november 2023 waren weer een groot succes. Veel kampioenen, veel bekers, veel publiek en de EHBO heeft geen pleister hoeven plakken. De grootste beker van de dag was voor de judoka van het jaar.

Zondagochtend om 9 uur stonden onze trainers en vrijwilligers al in de sportzaal in Leidsche Rijn om de judomatten klaar te leggen. Kort daarna arriveerden de scheidsrechter en de eerste judoka’s. Na een korte uitleg begonnen de eerste wedstrijden. Op de ene mat onder leiding van een officiĆ«le scheidsrechter, Marcel, op de andere mat onder leiding van onze trainers Martin en Dave. Overal werd sportief en fanatiek gejudood.

Toen alle jeugdjudoka’s een paar partijen hadden gejudood, kwamen ook de grotere vrouwen en mannen op de mat. Vanaf toen waren er armklemmen, verwurgingen en nog meer spectaculaire worpen te zien.

Behalve alle bekers van de clubkampioenschappen, werd ook de wisselbeker uitgereikt voor de judoka van het jaar. Dit jaar mag Bram van Eijndthoven de beker mee naar huis nemen. Bram doet mee aan alle trainingen waar hij aan mee mag doen, op dinsdag, woensdag en vrijdag. Bovendien doet hij goed zijn best en is aardig voor de andere kinderen en voor de trainer. Wil jij volgend jaar die grote beker mee naar huis? Dan weet je nu wat je kan doen.