Clubkampioenschappen 2014

Op 1 maart werden in Leidsche Rijn de clubkampioenschappen gehouden .  Een bijzonder dag met grote verschillen. Op de ene mat staan kinderen van 6 jaar die hun eerste wedstrijdje op een toernooi spelen. Op de ander mat staan judokas die trainen bij Judo Ruy Mackaay en Top Judo Utrecht en uitkomen op grote toernooien in Nederland, België en zelfs judoën op Europees niveau. De jonge beginnende judoka’s konden zien hoe de oudere en ervaren wedstrijdjudoka’s hard vochten voor de prijzen.

Op de clubkampioenschappen was er speciale aandacht voor Aymen Abdelghani Idrissi. De 16 jarige Ayman werd 2012 en 2013 verkozen tot wedstrijdjudoka van het jaar. Ook het afgelopen seizoen heeft hij fantastisch gepresteerd. In januari won Ayman een zilveren medaille op het Dutch Open Espoir in de gewichtsklasse tot 66kg. Het internationale deelnemersveld in deze categorie bestond uit maar liefst 88 judoka’s uit Europa en Afrika.  Onder andere de Belgische kampioen moest zijn meerdere erkennen in Ayman. Daarnaast werd Ayman op 27 januari districtskampioen in de -21 jaar. Voor zijn bijzondere prestaties ontving Ayman een nieuw judopak. Ook Björn Middelkop werd in het zonnetje gezet. Hij presteerde zeer goed in Vlaardingen en werd samen met Aymen en nog drie Judoka’s van Top Judo Utrecht geselecteerd voor de European Cup in Zagreb dat komend weekend wordt gehouden.

Youri Besamusca werd de nieuwe wedstrijdjudoka van het jaar. De 11 jarige judoka weet met zijn techniek en vechtlust op bijna elk toernooi een podiumplaats te bereiken. Een speciale prijs was er voor Luuk Nieboer. Hij werd judoka van het jaar vanwege zijn inzet en positieve houding op de trainingen.

DSC04443  DSC04437 DSC04435 DSC04431 DSC04411 DSC04406 Clupkampioenschappen 2014